Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Bláhově jsem si myslel, že tohle slovo zmizí po revoluci z našeho slovníku.

Zdroj: https://ladislavkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763876

-------------------

Tak takto naivní já jsem nebyl.

Velice jsem uvítal pád tehdejšího režimu, ale abych si myslel, že se podaří vytvořit systém bez protekce a bez papalášství, tak to mě ani na minutu nenapadlo.

Protekce a papalášství tady budou za všech režimů, za všech prezidentů, za všech vlád, za všech opozicí. Byly tady už v dobách egyptských faraonů, byly ve staré Mezopotámii, v antickém Řecku, ve starém Římě, ve starých arabských civilizacích, ve středověku, v dobách studené války byly na obou stranách železné opony (ta západní strana byla pro život mnohem přijatelnější, ale že by tam nebyla protekce a papalášství, to tedy ani náhodou nebyla pravda).

Takže kdo si myslel, že někdy v nějaké zemi na světě to vymizí, musel být hodně naivní.

To je nadčasové a nadrežimní.

4 1
možnosti
ZD

Také jsem tu vševypovídající větu uchopil ke zkopírování, abych ji okomentoval přesně jako Váš text. Tím pádem je to zbytečné a k Vašemu textu se hlásím. Je smutné když se ani v dospělém věku nedostaví nadhled a moudrost. Od revoluce to trvá, ale může za to Babiš. Celé Německo si stěžuje na přebujelou administrativu.. asi mají také svého Babiše.

0 1
možnosti
MB

V socialismu byla dobrá rétorika - "Pod moudrým a prozíravým vedením KSČ - vše zkvétá". Rozkvetli jsme tak, že jsme po 41 letech, zkrachovali. Jakási chyba se vloudila, jako u soudruhů z NDR ...

Je nová rétorika - Bude lépe ! Vše co se dělo - blbě se dělo. Znovu, lépe a jinak ! I s Covidem si poradíme, všichni jsou blbí a učí se od nás ! Vláda zajistila to lépe tak, že po 7 letech (k datu - 03/2020), rozpočtově zkrachovala . Přesto, slovo bylo dodrženo ! Jsme na špici ostudy, inflace, zvýšených životních nákladů. Není vše špatné - Je možno si koupit papír ! To KSČ nedokázala ! ...

Rozpor slov - činů, reality, v socialismu = "Není podstatné, co je usneseno ! Podstatné je - co je dohodnuto" ! Nad čím vlastně prudíte ? Není podstatné, co bylo usneseno - pořadí očkovaných. Podstatné je - Co bylo dohodnuto ! Řeklo se - očkovat ! Očkuje se ? První jdou tu, kteří mají u režimu své očko ... Vítejte ve starých časech ... :-)

0 1
možnosti
MB

Karle, co proboha stále mínusujete ? Jde to skvěle, jako za starých časů ! . Čekáme dle pořadníku na vakcínu. Čekárny se pomalu tvoří. Dodávky nejsou - termíny hoří ! Co teď ? No jako kdysi - Není podstatné, co je usneseno - Podstatné je, co je dohodnuto ! Žili jsme v tom 41 let, už bychom si měli zvyknout - A tak nám bude lépe. Fakta máte na stole, co se proboha změnilo ? ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
Pracující důchodce.

Seznam rubrik